En resa från idé till app

Idéer har jag vanligen gott om. Det kan röra sig om allt från tekniska innovationer till hur folk borde sköta sitt jobb :). Ibland har jag lärt mig att det är bäst att vara tyst, ibland blir min omgivning inte alls imponerad över vad jag har att komma med som förbättringsåtgärd. Ett tag tänkte jag att man skulle kunna bli väldigt rik på att sälja försäkringar mot saker som inte kommer att hända. Och rik och berömd har jag inget emot att bli.

Jag satt en dag i maj 2015 och tänkte på fenomenen Uber och Airbnb. Hur häftigt det är att de har kommit så långt i ”delningsekonomin” vi lever i och att människor verkar vilja och vara mogna att handla av varandra. Jag försökte knäcka ett område där ingen kopplat greppet. Jag tänkte (som ofta) på mat. Jag tänkte på att man skulle kunna bjuda hem varandra, lite som ”halv åtta hos mig” och att de som är duktiga på att laga mat och baka och kanske har det som en hobby skulle kunna få betalt. Jag började tänka på hur man skulle spinna vidare på den idén.

Mitt namn är Fredrik Losman. Jag är 45 år gammal och har jobbat med försäljning större delen av min karriär, men jag har även jobbat på Meaning Green (restaurang med hälsofokus) och på andra restauranger och med service samt som bartender. Jobbar nu på Panda Security där vi säljer molnbaserad säkerhet och drift för datorer och det går riktigt bra. Välkommen till min blogg om hur den här idén om mat i delningsekonomin har utvecklats!

flo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s