Mer struktur

Jo det var det här med struktur, att jag behöver hjälp. Live Plan i all sin ära, men det räcker inte för att få texter klara – framför allt inte när man har dyslexi (eller vad jag nu har). Så jag bjöd ut min kollega Karin på lunch. Så här dags i bloggen får jag nog avslöja att strukturen och skriveriet står alltså Karin för även om ”jag” tills nu varit Fredrik (vi ska börja fasa över så att Fredrik blir Fredrik och ”jag” blir Karin). Lunchen gick med andra ord bra, hon var med på banan väldigt snabbt. Karin har drivit en liten restaurang i Vasastan Stockholm och en stor i Thailand och är allmänt matintresserad. Och så är hon marknadsansvarig på det IT-bolag där vi jobbar ihop, så jag tänkte att hon borde kunna tillföra en del. Dock har hon ganska mycket i livet just nu, men jag brukar anamma talesättet att ”vill du ha någonting gjort ska du ge det till någon som har mycket att göra” och då brukar det bli Karin som får göra det. Och det brukar bli bra.

karin

Med hjälp av det jag skrivit in på Live plan kunde Karin koka ner tankarna hittills om Fooever till tre punkter: Whoever, Wherever, Whatever – med Fooever som svar. Dock blev texten lite för lång, men det gick att göra tre filmer. Summerat ser du dem här. Hon kom också på våra köpare och säljares namn: Foodies respektive Fooders (Feeders gav lite fel associationer efter viss eftertanke). Ungefär samtidigt var några logotypförslag klara från en kille jag hittat på fiverr.com (bra sida för att köpa tjänster i största allmänhet) och som jag anlitat vid ett tidigare projekt. Dock var The Farm redan förbi stadiet med logotyp, så det slutade med att jag tog deras förslag, som de bjöd på. Schyssta människor!

Ungefär nu kunde ju även en så kallad hisspresentation utformas, alltså en sån där det man gör ska förklaras på lika lång tid som det tar att åka hiss ihop. Så här är det alltså, förutsatt att personen man pratar med är bevandrad i det som håller på att hända i delningsekonomin vi är i:

Vad Airbnb gör för övernattningar eller Uber gör för taxi gör vi fast för mat.

Och för den som inte riktigt förstår vad det innebär:

Ett Blocket.se i appform fast för mat, med inbyggd betalningslösning och betygsättning.

Det finns förresten en di.se-artikel över alla affärsidéer av idag som beskrivs utifrån något snarlikt, men det förändrar ju inte att det är ett enkelt sätt att förmedla vad syftet är!

En summering av Fooders som vi kan komma på kunde nu även färdigställas:

fooders Nu hade jag så mycket material att jag kunde kontakta Startup Stockholm, som är Nyföretagarcentrum i ny paketering. Det visade sig att det går att få jättemycket bra hjälp av dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s