Mycket med mat

Karin sa till mig att prioritera att kontaka ”Jägaren” som The Farm haft kontakt med och att bli klar med det juridiska såsom försäkring. Dessutom behövdes användarvillkor bli klara. Så medan The Farm jobbade vidare med appen och hemsidan fick jag veta av Startup Stockholm att de kunde hjälpa till med en sådan kontakt och att det i bästa fall kunde finnas pengar kvar i några fonder så att vi kunde få hjälp med kostnaden för det juridiska, förutsatt att det lämnades in en ansökan för detta.

Utifrån att flera personers tankar kretsat kring fooever en längre tid har även ytterligare användningsområden dykt upp och vi är väldigt säkra på att vi inte på långa vägar täckt in alla användningsområden som kommer att finnas, då så mycket kretsar kring mat…

  • Bärplockare som vill sälja vidare sin fångst.
  • Organisk mat, inte bara lokalt utan att även frakta detta en bit då det är värdehöjande för många att det just är organiskt.
  • Vegansk mat, laktosfritt, glutenfritt, sockerfritt, eller enligt någon speciell diet. Finns inga bra plattformar där det är enkelt att få sådant tillagat och se ställen som gör detta i ens närhet och där det dessutom är betygsatt så att det blir tydligt vem som är bra på att göra vad av all den variation som finns inom mat. Både för professionella och hemmakockar blir det betydligt enklare att hitta fram till sin målgrupp göra sådant och det vore jätteroligt för Fooeveratt få bidra till den viktiga delen av integrationen!
  • Multikulturell mat. Här dök även – efter ett lyckosamt möte med matexperten som Startup Stockholm satt ihop mig med – idén om de försök till inbjudningar till varandras köksbord för en middag mellan invandrare och svenskar. Appen skulle kunna förenkla för de som vill köra invitationsdepartementets idé i sin bygd.
  • Hemmatillverkning av sylt och saft och presentaktiga varor. Lite som etsy.com för den som vet vad det handlar om, om än att det internationella inte fungerar så bra gällande mat eftersom det inte får lämna ett land hur som helst och etsy.com ofta används för köp av varandra från ett land till ett annat. Men med leverans behöver det inte vara så lokalt som idén var tänkt som i dess linda.
  • Events kring mat; mässor, resor, kurser, upplevelser med provsmakningar och hitta ett naturligt sätt att få den marknadsföring som ett sådant event är i behov av. Som det är nu kan en cateringfirma ”Fooder” faktiskt lägga upp sig på Blocket.se, men det är nog ganska få köpare ”Foodies” som tänker att det är dit man ska gå för att hitta en bra sådan. En gemensam samlingspunkt är välkommet!

Vissa har ifrågasatt att det bara skulle kunna bli ett ställe att utbyta kontaktuppgifter, och att betalningslösningen inte används. Fast om så sker, så uteblir betygssättningen av säljaren ”Fooder” och det borde inte ligga i dennes intresse, då den betygssättningen är viktig för att få fler kunder och få den rätta marknadsföringen. Och vi kan alltid bygga på med annonsintäkter!

bärfoo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s