Var går du när du vill köpa lokalt kött?

Många vet ju inte att det finns personer i ens närhet som exempelvis jagar och gärna vill sälja vidare sitt kött. Fooever kan väldigt enkelt råda bot på detta. Mina svärföräldrar bjöd stolt på lokal älggryta i mellandagarna och jag frågade var de fått tag på detta. Det visade sig att det dykt upp i flödet på Blocket, som min svärfar är inne på ibland. Vilken slump. Det kan inte vara många som går till Blocket för att få tag i kött eller en cateringfirma. Just för att man inte tänker att man ska hitta det där. Och det gör man inte särskilt lätt heller:

blocketälg

Dels är det väldigt få annonser sedan en månad tillbaka när jag söker på riket och på älgkött. Dels läggs de in under ”övrigt” eftersom det inte finns någon annan kategori som passar. Att min svärfar råkade på en annons var faktiskt häftigt, just med tanke på att jag tänker så mycket på detta och intresserar mig för vad för beteende som Fooever kan ändra.

För med Fooever kommer det ju att finnas mycket bättre sökvägar än så, eftersom allt kommer att kretsa kring mat. Och det blir enklare att se hur nära säljaren befinner sig. Att något både är glutenfritt och veganskt, till exempel. Det kanske inte går att göra alla val möjliga till en början (för då hamnar ingenting på både ”bär” och ”färskt”), men när det börjar komma volym borde det gå att göra smarta sökningar.

Om både köpare och säljare låter bli att gå till Blocket för en sån här sak så borde det hjälpa väldigt mycket att Fooever lanseras. Både så att säljarna får rätt kanal att synas på och att köparna vet vart de ska gå för att se sitt lokala matutbud.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s