Hur man beställer en app

Så kom då april och appen var inte klar, trots Fredrik och jag trodde att den skulle vara det och hade kommunicerat det på Fundedbymekampanjen och till andra intressenter. Det visade sig att avtalet med appbyggarfirman hade vissa brister, såsom ingen SLA som hade behövts om det exempelvis skulle bli förseningar.

Livet händer, och projektledaren gick in i väggen (så illa att han hamnade på sjukhus). Vi kunde naturligtvis inte pressa honom, utan i stället fick vi vänta på att appfirman fick ordna med en ny projektledare – dock var de rätt så överbelastade som det redan var.

Vad vi lär oss av detta är att ha en viss juridisk hjälp när det ska upprättas avtal (vi har haft den hjälpen i avtalet med våra Fooders och foodies men inte med appföretaget), och vi har också lärt oss att man alltid bör lägga lite extra tid när man gör tidsuppskattningar på utvecklingstid. Vissa människor som har varit i den här branschen mycket längre än oss har skrattat lite åt oss när vi berättat om vår försening och sagt  ”alltid dubbla tiden en utvecklare uppskattar”.

Med det sagt så har appfirman behandlat oss väl och lagt in nya funktioner i appen som vi inte skulle ha haft om lanseringsdatumet hade mötts i enlighet med den ursprunliga planen.

th

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s