Klart med kapital!

Vi satte igång en crowdfundingkapmanj i mars, som pausades i april eftersom vår app inte var klar som tänkt (vilket berodde på att ansvarig person på firman som utvecklade appen gick in i väggen). När vi startade den igen nu i slutet av augusti gick det fort att nå 100%, men vid kontroll med de som signat sig under våren var det flera som inte längre kunde stödja oss; mestadel på grund av att de inte längre hade samma ekonomi, men även för att några tyckte att vi inte hållit tidplanen. Som tur är för oss, har det inte under tiden kommit något liknande Fooever.

Vi skickade därför ut följande mail till våra blivande aktieägare:

Hej!

Glada hälsningar från Fooever! Du har visat intresse för att investera pengar i marknadsplatsen för mat! Vi är nu klara med kampanjen på FundedByMe och tar juridisk hjälp för att följa alla steg för att inom någon vecka be er sätta in överenskommet belopp på Fooevers konto (vi återkommer förstås om detaljerna).

Vi har sett att några av er har laddat ner appen (som finns för iPhone och Android) och vi har även några få annonser uppe. Vi har jobbat med testning en tid och tagit fram en manual för hur man lägger in sig som säljare:  https://www.dropbox.com/s/2dsefp1eemjth4y/manual%20fooever.pdf?dl=0 samt en manual om hur man lägger in en annons och vad man då bör tänka på https://www.dropbox.com/s/pr2tgis45z5yc01/manual%20annons.pdf?dl=0

Vi har även synts i e-upplagan av LRFs tidning Land och Lantbruk: http://www.lantbruk.com/lantbruk/ny-tjanst-vill-matcha-bonder-med-konsumenter

 Nu behöver vi allas er hjälp! Få minst en person att lägga upp sig som säljare på Fooever (om inte du själv) och lägga ut en annons! För att göra det följs manualerna ovan, som går ut på att ansluta sitt Fooeverkonto till Stripe för att därpå lägga upp en annons. För detta krävs ett IBAN-nummer så att transaktionen i framtiden når säljaren (IBAN som tillhör ens bankkonto ser man under kontoinställningar på sin internetbank, eller ringer banken och frågar).

Det är mycket viktigt att säljaren använder rätt sorts taggar, som överensstämmer med den mat som erbjuds. Exempelvis räcker inte en tagg för att sökningen ska bli bra, så allt som överensstämmer med innehållet i annonsen ska taggas för att den som söker ska kunna hitta fram så bra som möjligt.

Vi kommer att lotta ut fem Fooever-förkläden bland de kommande 100 första annonserna som läggs upp (dragning sker på Facebook så snart vi nått 100 annonser). Men även om det är kul att ha ett sådant förkläde är det inte därför du (eller din duktiga matkontakt) ska lägga upp en annons.

Det är förstås för att när vi bjuder in de som har mat att sälja (bönder är prioriterade) ska de se hur det ser ut och förstå vitsen med taggningen. Och vi vill ju alla att det ska gå bra för Fooever och nu när appen är testad ska få bästa möjliga start och ”hajp”.

Bifogar en liten text om det är någon annan du ska övertyga om finessen med att ligga uppe med sitt erbjudande på Foover!

Ring eller maila oss gärna om ni har frågor!

Tack för ert förtroende!

Karin Angerind och Fredrik Losman

VD och grundare

 070 89 52 746 karin@fooever.com

Och den bifogade filen såg ut så här:

NY DIGITAL MARKNADSPLATS FÖR MAT!

Fooever lanseras denna månad och är enklast uttryckt en digital marknadsplats för mat. Genom att vara bland de första som lägger in sitt erbjudande kommer du/ni att synas extra mycket. Vi kommer dessutom att under kommande månader lägga 250 000 kr på marknadsföring, vilket gör att när vi väl har innehåll kommer det att få betydligt mer intresse för allmänheten än din/er eventuella egna webbshop skulle kunna få. Vi blir en extra marknadsplats för er, med potential att locka många fler köpare bara ni sätter rätt etiketter på er mat/tjänst så att den blir sökbar.

För att registrera er som säljare så behövs en manual: https://www.dropbox.com/s/2dsefp1eemjth4y/manual%20fooever.pdf?dl=0. Ni behöver också leta upp ett IBAN-nummer så att kopplingen till Stripe (som är vår betalningslösning) fungerar. Annonsen är steg två, med manual här: https://www.dropbox.com/s/pr2tgis45z5yc01/manual%20annons.pdf?dl=0 och här är ”taggarna” väldigt viktiga; dvs se till att allt som gäller för din annons är ikryssat så att den som söker hittar fram till ditt erbjudande!

Blir ert erbjudande ett av de bättre så lägger Fooever gärna in ett ”case” om er på deras blogg också.

Sist men inte minst: Fooever kommer att låta de 1000 första som registrerar sig som säljare (inklusive minst en annons om vad de säljer) att få ytterligare ett år premiummedlemskap från den dag vi börjar ta betalt för premium. Så det är bra att vara med från början av många skäl.

Gilla även Fooevers Facebook-sida: www.facebook.com/fooevers

th

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s