Catering med raw food fusion

Fooever träffade Anna Synnestvedt på den årliga vegetariska mässan i Stockholm. Anna, som är utbildad kock, raw life educator och kostrådgivare (följaktligen med rätten att få prata mat och hälsa) är inspiratör och håller kurser inom raw food och växtbaserad mat. Vi insåg snabbt att hon har mycket att vinna på att lägga upp sina erbjudanden på Fooever.com.

Anna håller med: ”taggarna som jag kan använda och som min mat står för (såsom #växtbaserad, #vegetarisk, #raw fusion (att blanda vegetarisk kost med raw food), #catering, #kurser) gör att just de som är intresserade av min typ av mat enkelt ska kunna hitta mig. Fördelen är förstås även att också andra kan få upp ögonen för mig genom att kanske bara söka på vegetariskt, eller råka hitta mig för att de tittar på vilken mat som finns i deras närområde och intresseras av mig eftersom köparna på Fooever ger betyg.”

Anna tillbringade 7 år i USA i början av 2000-talet, där hon jobbade på en feministisk vegetarisk restaurang, samt vid sidan av det extraknäckte på en cateringfirma med inriktning på raw food. Därefter tog hon all sin nya kunskap med sig hem till Sverige. ”Vi låg långt efter USA, det kändes som att resa tillbaka i tiden”, menar Anna som först bosatte sig i Eskilstuna vid hemkomsten.

Nu har hon tio år senare nätverkat sig till ett stort kontaktnät med likasinnade och intresset för vegansk mat, raw food och raw fusion får sägas vara explosionsartat. ”Vi har kommit ikapp USA”, säger Anna som numera bor utanför Stockholm. För att komma in på den vegetariska mässan i Nacka där vi träffades fick jag som besökare stå 45 minuter i kö och jag hörde om flera som tålmodigt väntat i över en och en halv timme.
Att ställa ut på en vegetarisk mässa är rätt likt att publicera sitt erbjudande på Fooever (förutom att det är gratis på Fooever). När taggen #vegetarisk sätts finns många som uppmärksammar maten eftersom intresset är så stort, likt alla som besöker mässan utifrån dess inriktning. Att också nischa sig ger ett mervärde; de som klickade på vegetarisk kan nu se att det finns undernivåer att fördjupa sig inom.

catering

Motsvarande gäller taggen #catering. Anna har gjort flera annonser (det kostar ju inget, så det är ett smart sätt att visa sin bredd) så om någon klickar på hennes annons om catering kan denne också få sig en ny upplevelse i att testa något okänt, vilket vi ser ett ökat intresse för. Företag har börjat intressera sig i sammanhang som kick-offer och julfester för sund växtbaserad mat.

För en småföretagare som Anna är det väldigt bra att kunna blanda uppdrag från privatpersoner och företag och med Fooever har hon ett nytt sätt att kunna nå fram till nya klienter och företagskunder. Anna har ett företag, Betula Vita, med hemsida. Däremot har hon ingen webbshop. Anna kommenterar: ”Fooever blir ju som en webbshop, fast bättre. De lägger mycket marknadspengar och resurser på att nå fram till köparna efter att mängden annonser nått en kritisk punkt. Jag skulle aldrig kunnat lägga de pengarna själv för att nå fram till alla i min målgrupp. Jag passar på att vara en av de första eftersom jag hoppas och tror att jag får extra synlighet av det”.

På frågan om detta enbart är något för personer som är bra på datorer svarar Anna så här: ”Jag ser mig inte som en IT-person. Ändå klarade jag att lägga upp mina annonser med Fooevers manualer och det är klart att det är värt att lägga de minuter som det tar. Allt jag behöver sedan är min e-post och den kollar jag ju av regelbundet. Eventuella frågor kunden har innan köp löser vi via mail eller telefon, det är som vilken annan kundkontakt som helst. Men köpet får gärna gå via Fooever, eftersom det är då jag får möjligheten att få betyg av köparen efter transaktionen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s