Fokus skånska bönder

Vad vi också fick konstatera med Sting Testdrive, var att det är smart att inte försöka göra allt på en gång. Nu är det fokus på skånska bönder. Skåningarna, såväl som övriga i landet, är intresserade av att äta lokalproducerat. Vi har hittat många gårdar via sajten Gårdsnära (som inte är helt uppdaterad, men i övrigt har en bra synlighet över vilka gårdar som har vad – dock skiljer sig det markant för att man inte kan beställa något där, utan måste kontakta eller åka till gården i fråga).

Dessa gårdar i Skåne har nu kontaktats via mail eller Facebook, beroende på hur lätt det har varit att få tag i dem, för att vi ska kunna ta reda på vilka som är mest intresserade att få denna kostnadsfria marknadsföringskanal OCH webbshop.

Intresset har varierat, många som svarat tycker att det är intressant, men inte perfekt i tajmingen (mycket som sker på gårdarna just nu och alla hinner inte engagera sig i att komma på vad de skulle kunna sälja – men vi har tre bra exempel på fina gårdar som både gör hemleverans och där man kan komma och hämta vid gården:

Ägg från Nytorp2089 – dessa hämtar man på gården: https://members.fooever.com/produkt/aegg-fraan-hoens-som-gaar-helt-fritt-ute/

Största köttlådan från Bosarps Gård – dessa levereras i Skåne efter sommaren: https://members.fooever.com/produkt/stoersta-noetlaadan-50-70-kilo/

Stor nötlåda från Hagalunds Gårdsmat med leverans i Skåne i början av juni: https://members.fooever.com/produkt/stora-noetlaadan-20-28-kilo/

Säljaren märker upp sin annons med vad som gäller för just dem – leverans eller för avhämtning. Så en köpare som är beredd att åka runt kan filtrera fram på ”taggen” avhämtning, medan den som inte vill åka kan välja leverans. Likaså används taggarna ekologiskt, kravmärkt och exempelvis nötkött, så att den som vill klicka sig fram till något särskilt enklelt kan göra det.

Vad flera av dessa säljare har gillat är att det blir överskådligt och enkelt att se vad som sålts. I Fooever så ingår ett lagersaldo, så att har man bara 20 ägg att sälja, kommer annonsen inte att visas om dessa är slut. Vi vet också att många av dessa produkter är så populära att de lätt säljer slut. Då är det bra att det blev rätt turordning och att den som la beställning medan varan fanns kommer att få sin vara, medan den som försökte beställa efter att varan tagit slut inte ens kommer att kunna se annonsen. Det sparar tid och energi.

21157644_l

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s