Torka – svårt för bönderna

Nu är det kristider i Sverige för regndanserna fungerar inte, det är för torrt för att få foder till djuren och mångas skördar förstörs denna sommar. Grymt.

Många uppmuntrar oss alla att handla på oss av svenskt kött för att fylla frysarna, så att inte köttet går till spillo. Vi såg en tråd på Facebook i gruppen Lantbrukaren, där en kvinna rådigt uppmanade alla att skriva vad de har att sälja och var i landet som man i så fall befinner sig.

Det var många som nappade på den tråden, förhoppningsvis ledde det även till något köp eller tips.

För att det ska fungera i långa loppet vore det ju ändå bäst om matchningen kunde ske på ett enklare sätt och det går ju just det som är det fina, ja faktiskt meningen, med Fooever. Så vi uppmuntrar alla som söker kött (eller annan mat) att fylla i detta intresseformulär (länk) och alla producenter som har något de vill sälja direkt till konsument att registrera sig här (så får vi upp er annons på minst 24 timmar och matchningen kan börja).

Fröö Gård i Östergötland var snabba med att svara att de var intresserade, så nu har vi publicerat deras olika köttlådor som de levererar till Söderköping, Norrköping och Linköping.

Passa på att göra vad du kan för att stötta våra svenska bönder.

frooblogg.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s