Lammlådor säljs till Stockholm

Min vän Hilda Hultén har en gård på gränsen mellan Småland och Blekinge, i en by som heter Älmtamåla. Gården ligger underbart vid sjön Älten och där på betesmarkerna går deras får. Vackert så man nästan får ont i ögonen.

Tyvärr blev torkan påtaglig denna sommar, så idyllen fick sig en rejäl törn; det kommer inte att finnas foder i höst och vinter för alla deras djur.

Så här skrev Hilda tidigare i somras på sin Facebook-sida:

”De som inte bor ‘på landet’ och hänger med bönder dagligen kanske inte har förstått allvaret i situationen med torkan. Grejen är att det inte finns tillräckligt med varken bete eller vinterfoder i stora delar av landet. Det växer inget helt enkelt. Många av slakterierna är fullbokade fram till nästa vår. Få har vinterfordret säkrat – inte heller vi – och i vinter kommer många stå med djur som man inte har foder till och inte kan skicka på slakt. Då tvingas man nödslakta – alltså skjuta djuren och kasta dem i en grop eller ringa efter kadaverbilen som bränner upp dem. Detta är ett oerhört resursslöseri och en ekonomisk katastrof för många bönder. Det man som konsument kan göra är att grilla lite extra i sommar, göra plats i frysen och bunkra upp med så mycket svenskt kött man förmår. Ju mer kött som säljs och konsumeras desto större chans är det att slakterierna kan ta emot mer. Ju mer kött som säljs desto fler djur kan tas tillvara och desto fler bönder slipper hamna i en ekonomisk nödsituation. Jag vet att man ska ”äta mindre kött” men i år råder undantagsläge… #snällaköpsvensktkött

Nu är vi på Fooever såklart väldigt glada över att Hilda och hennes man Fredrik använder Fooever för deras första försäljning till personer utanför sitt eget nätverk. Leverans sker på Matologi, Norra Bantorget lördagen 25/8 kl 14, dessförinnan hemleverans samma dag för 50 kr extra i Stockholm stad (mellan kl 11-13,45, då måste du ange tydligt till vilken adress du vill ha levererat och så återkommer de med ungefärlig tidsangivelse).

lammhilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s