Nytt år – nya möjligheter!

Maria Egermalm (tidigare Ljunggren) och jag (Karin Angerind) har under de senaste veckorna formulerat en plan för de kommande månaderna. Vi har även haft hjälp av Clara Sörvåg, men hon försvinner nu på föräldraledighet.

Kortfattat är kommande veckor fyllda av att skapa ”traction” alltså riktigt intresse, och riktig försäljning. Det gör vi på flera sätt:

  • Om en vecka (lördag 9/2) säljs Åsviks köttlådor på nytt i Norrköping med ”glassbilstänk” (dvs flera stopp på olika uppsamlingsplatser). Alla som bjuder med en granne, vän eller kollega som också handlar kommer att få delta i en utlottning om ett paket köttfärs. Åsviks har bästa möjliga kött (ekologiskt, gräsbetat, krav-märkt) och trenden går för konsumenter att äta mindre, men bättre kött.
  • Ett pilotprojekt i Sollentuna sätts igång på måndag, för att hitta intresset hos hållbarhetsivrande Sollentunabor, jag delar ut (delvis) handskrivna brev till ”grannar” för att hitta efterfrågan, för att senare i vår (vid tillräcklig efterfrågan) kunna gå till producenter i Uppland och berätta vilket underlag som finns om de också kör en runda, likt den i Norrköping.
  • Ett parallellt pilotprojekt i Sollentuna går ut på att utveckla tjänsten, enligt en omfattande enkät som har fiktivt köp kopplat till sig. Även här blir boende i Sollentuna kontaktade via lappar i brevlådan.
  • Ytterligare ett pilotprojekt sätts igång i Skåne, närmare bestämt Kristianstad. Vi kommer att erbjuda boende där att handla direkt från närliggande producenter.

På detta vis mäter vi vad som är hönan och vad som är ägget, för att senare i vår kunna ta in kapital för att stärka upp oss och kunna jobba fler timmar i veckan.

Vill du hjälpa till? Registrera dig på www.fooever.com/match så att vi vet vad du och ditt hushåll är intresserade av att handla för slags mat. Till denna grupp registrerade kommer vi senare att skicka ut enkäten för att få fler svar kring vad vi behöver tänka på och förbättra för att fortsätta bygga bästa möjliga tjänst.

cooked meat on brown chopping board
Photo by rawpixel.com on Pexels.com
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s